top of page
Rechercher

Quarantaine… een hart onder de riem.

Quarantaine… een hart onder de riem. Opsluiting.. Afgesloten van de anderen.. In je eigen huis. Voor de meeste mensen die dit voor de eerste keer meemaken is het een grote confrontatie. Toch is het ook voor velen onder ons een dagdagelijkse realiteit. Voor mensen die electro-hyper-sensitief zijn, voor de velen met een auto-immuunziekte, voor allen met een langdurige ziekte of een blijvende handicap..

In de media zie ik reportages verschijnen.. dat quarantaine soms ernstige psychische gevolgen kan hebben. Nergens heb ik al gelezen dat het ook een mogelijkheid inhoudt om te groeien. Te groeien in bewustzijn, te evolueren als mens. De potentie in zich heeft om je hartsintelligentie te ontwikkelen en een gelukkiger persoon te worden.

Ja, wij weten hoe het is om niet op reis te kunnen gaan. Ja, wij weten hoe het voelt om niet te kunnen kopen wat je wilt en wanneer je het wilt. Ja, wij weten hoe het is om je geliefde job niet meer te kunnen uitvoeren, om je anders te organiseren en van thuis uit de dingen te moeten doen. Ja, wij weten hoe het is om niet naar dat concert te kunnen gaan en niet op restaurant te kunnen zonder het risico te lopen er ziek van te worden. Wij weten hoe het voelt om je familie enkel via de telefoon te horen en afstand te houden van de ander, omdat de ander je gezondheid in gevaar brengt. Wij weten heel goed hoeveel vanzelfsprekende vrijheden wij hebben moeten afstaan.

En ja, het is moeilijk, het is lastig, het is confronterend.. Het met jezelf zijn. De eenzaamheid, het gebrek aan afleiding…

Er is echter ook goed nieuws.. alles went.. elke mens heeft de potentie in zich om te groeien.

Je leert het gebrek aan bewegingsvrijheid te accepteren. Je leert je kwaadheid, angst, frustatie en verdriet te aanvaarden en te transformeren naar rust, vertrouwen en gewoon aanwezig zijn. Blij zijn dat je leeft..

Je leert om bij jezelf te zijn, alleen met je gedachten en zélfs om ervan te genieten. Jij wordt jouw eigen beste vriend.

Het leven stopt niet, het wordt anders.. Bewust ademhalen, met je volledige aandacht naar binnen gaan. Naar je hart, waar het veilig is om te vertoeven. Genieten van de kleine dingen, leven vanuit je essentie, zonder de constante verstrooiing op te zoeken.

Het is een proces, het gaat stap voor stap en met vallen en opstaan, maar het kan een hele verrijking zijn. Er komt plaats voor échte rust, voor creativiteit, verbeeldingskracht en humor. Je leert om met heel veel plezier, meer te doen met minder.

Dus als jullie het moeilijk hebben met deze quarantaine, bedenk dan dat jullie opsluiting eindig is. Adem, blijf rustig, ook dit zal voorbij gaan. Bedenk dan dat het voor heel wat mensen niet voorbij gaat en dat zij er waardevolle levenslessen hebben uit getrokken.

Het is een prachtige droom en een grote hoop van mij dat deze periode, dit als positief effect kan hebben. Dat de mensheid bewuster gaat leven, dankbaar voor de kleine dingen, dankbaar voor de aarde, onze thuis, die ons het leven schenkt.

Dat de mensheid, met heel veel plezier, meer leert doen met minder.

Namasté, Kat Planckaert

5 vues0 commentaire

Σχόλια


bottom of page